مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: طی سالهای اخیر احیاء و توسعه گیاهان دارویی در سطح 34 هزار و 200 هکتار از اراضی استان صورت گرفته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور به نقل از فارس، ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد در سال 1346 فعالیت خود را با هدف حفظ و حمایت، توسعه و بهرهبرداری اصولی از جنگلها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشههای طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزههای آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار آغاز کرد.
استان کهگیلویه و بویراحمد دارای مساحتی بالغ بر یک میلیون و 550 هزار هکتار است که 873 هزار و 600 هکتار آن را جنگل و 552 هزار و 700 هکتار را مرتع تشکیل میدهد.سهم استان کهگیلویه و بویراحمد از جنگلهای زاگرس 16 درصد است و دارای گونههای متنوع جنگلی چون بلوط، بنه، کلخنگ، افرا، زبان گنجشک، زالزالک، گلابی وحشی، بادام و ... است.
غلامحسین حکمتیان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد در خصوص پروژههای آبخیزداری استان گفت: فعالیتهای آبخیزداری در سال 96 در قالب بندهای گابیونی، سنگی ملاتی و بتونی، خشکهچین، پخش سیلاب به منظور کنترل فرسایش خاک و تقویت سفرههای زیرزمینی و مقابله با خشکسالی به تعداد 30 پروژه با حجم 124 هزار و 336 مترمکعب و اعتبار 158 میلیون ریال در حال اجرا است و تعداد مطالعات آبخیزداری سال جاری 30 هزار هکتار است که در حال انجام است.
وی به پروژه بینالمللی منارید و مدیریت جامع اشاره کرد و گفت: این پروژه به منظور توسعه مدیریت یکپارچه منابع طبیعی با مدیریت مردم و استفاده از ظرفیت زیست بومها در جهت تامین معیشت مردم محلی استان نیمه دوم سال 94 در حوزه پایلوت برم زیلایی به مساحت بالغ بر 16 هزار و 152 هکتار شروع به کار کرده است.
این مسؤول بیان کرد: پروژه بینالمللی منارید در ایران با مشارکت تسهیلات جهانی GEF و برنامه توسعه ملل متحد UNDP و سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در 5 استان کشور در حال اجرا است.
حکمتیان به وضعیت استان در حوزه مراتع و گیاهان دارویی اشاره کرد و گفت: مرتع استان عملا 10 درصد مراتع حوزه زاگرس را تشکیل میدهند 40 درصد از گونههای گیاهی موجود در کشور مربوط به این استان است و از مجموع دو هزار و 100 گونه گیاهی موجود در استان 425 گونه در آن دارویی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد به برخی فعالیتهای امور مراتع در سال جاری اشاره کرد و گفت: مدیریت و کنترل پروانه چرای دام در 81 هزار و 250 هکتار، فعالسازی طرحهای مرتعداری در 956 هکتار، ممیزی و تسنیق مراتع در 6 هزار و 977 هکتار، عملیات بیولوژیکی در 180 هکتار، بذرکاری و کپهکاری 313 هکتار و ذخیرگاههای مرتعی 715 هکتار و ذخیره نزولات آسمانی همراه با بذرپاشی در 120 هکتار از جمله اقدامات صورت گرفته طی سال جاری است.
وی با بیان اینکه سال گذشته در مجموع بیش از 36 هزار هکتار گیاهان دارویی در سطح استان کاشته شده، گفت: حفاظت از ذخیرهگاههای آنغوزه، کرفس و باریچه در 150 هکتار، بهرهبرداری از شیرابه آنغوزه به میزان 77.52 تن در سطح یک هزار و 360 هکتار، بهرهبرداری از شیرابه باریجه به میزان دو تن در سطح 20 هکتار از جمله اقدامات صورت گرفته است، ضمن اینکه احیاء و توسعه گیاهان دارویی در سطح 34 هزار و 200 هکتار انجام شده است.